11:15

Frövi IK

Referat: FK Örebro - Frövi IK

Förlust i en tempofattig match
FIK kom inte upp i samma spelkvalité som man gjort i tidigare seriematcher utan bortamatchen mot FK Örebro var ingen publikmatch. FK Örebro visade inte heller upp någon publikspel utan sammanfattar vi matchen kan vi göra det med orden "lojt och tempofattigt".
Händelser under matchen:
3´ Jonas fångar upp bollen på egen planhalva efter ett felpass från FK Örebro. Då hemmalagets målvakt är långt ut så skjuter Jonas mot öppet mål men målvakten lyckas få ut en lång fot och räddar. Väldigt bra läge för FIK att ta ledningen.
5´ Ludde i FIK:s mål gör en fin räddning på ett skott från nära håll.
6´ Manuel får på ett skott som smiter precis utanför målvaktens högra stolpe.
9´ FIK kommer i ett tre mot ett läge men slarvar bort chansen och låter FK Örebro kontra och gör 1-0.
15´ Vi får ett bra läge att kvittera då Manuel är själv med målvaktens men får inte in bollen.
25´ Manuel relativt fri nära mål men får inte till avslutet.
28´ Ili kommer med fart på offensiv planhalva och lyfter bollen till Aspen som spelar tillbaka bollen till Ili som sedan får till ett fins skott som sitter härligt fint i målvaktens högra hörn, kvitterat 1-1.
31´ Vi ger bort bollen lite billigt och låter FK Örebro kontra och i ett två mot ett läge tar de ledningen med 2-1.
34´ Ludde gör en härligt räddning då en hemmaspelare kommer fri.
35´ FIK tar ut Ludde i målet och spelar med "flygande målvakt" men i det offensiva spelet tappar vi bollen som hamnar hos FK Örebros målvakt som skjuter bollen mot öppet mål men bollen räddas av Ili, som har målvaktsvästen på sig, och domaren blåser frispark till hemmalaget och bedömmer att Ili var utanför straffområdet, svårt at bedöma om ILi var på linjen eller ej men domaren som var en bit bort från situationen var säker på sin sak och ger Ili rött kort och vi får spela med en man mindre på slutet av matchen och är då aldrig nära att kvittera.
Vi glömmer denna match då vi vet att vi kan mycket bättre.....